Deze training laat je kennismaken met Verbindende Communicatie

Ook wel Nonviolent Communication of Geweldloze Communicatie genoemd. Dit is een manier van communiceren die Marshall Rosenberg, een Amerikaanse psycholoog, heeft ontwikkeld. Ik gebruik de term verbindende communicatie, omdat het voor mij meer klopt en omdat de intentie om te verbinden de kern is.

Bij Verbindende Communicatie gaat het om verbinding met jezelf en verbinding met de ander. Kun je luisteren naar je eigen gevoelens en behoeften en sta je open voor andermans gevoelens en behoeften?

Verbindende Communicatie helpt ons om op een andere manier onszelf te uiten en naar anderen te luisteren. In het kort houdt Verbindende Communicatie in dat je meer leert over jezelf en over de ander, over wat je voelt, wat je nodig hebt en over of je al dan niet tot actie overgaat.

Ben jij benieuwd naar wat Verbindende Communicatie voor jou kan betekenen?  Of wil je hier meer over weten?

Verbindende Communicatie

Voor wie is de training?

Wil je graag meer leren over wat er op dit moment belangrijk voor je is? Zodat je krachtiger en gerichter kunt leven.

Wil je graag jezelf en/of een ander beter begrijpen? Zodat je meer verbinding en samenzijn ervaart.

Loop je ergens in vast en merk je dat je de vicieuze cirkel niet kan doorbreken?

Of ben je gewoon nieuwsgierig wat Verbindende Communicatie voor jou kan betekenen? 

Wil je hier iets mee? Dan is de Training Verbindende Communicatie wellicht iets voor jou.

 

Hoe ziet de training er uit?

In mijn 4-daagse training komt onder andere aan bod: het gedachtegoed van Marshall Rosenberg, het 4-stappen model, de jakhals en giraf, zelfempathie, eerlijk uiten en empathisch luisteren,

In het kort houdt Verbindende Communicatie in dat je meer leert over jezelf en over de ander, over wat je voelt, wat je nodig hebt en over of je al dan niet tot actie overgaat.

De training is naast theorie vooral praktisch en ervaringsgericht. We gaan zowel in groepjes als individueel werken.

Met minimaal 3 deelnemers gaat de training door. Je kunt op onderstaande link klikken om te zien wanneer de komende trainingen zijn. En om je daarvoor in te schrijven.

 

Na deze training…

…weet je meer over wat Verbindende Communicatie inhoudt.

…ken je het gedachtegoed en het model van Marshall Rosenberg.

…ben je je bewust(er) van verbinding met jezelf en met de ander.

…heb je kunnen oefenen met zelfempathie, eerlijk uiten en empathisch luisteren.

…ben je je bewust(er) van wat je triggers zijn.

Hallo, mijn naam is Sigrid.

Door mijn eigen ervaringen heb ik verschillende innerlijke processen doorleefd. Met mijn achtergrond als loopbaan- en procesbegeleider wil ik graag anderen ondersteunen op hun pad. Om bewuster ruimte te creëren voor dat wat er is.

In 2015 maakte ik kennis met Verbindende Communicatie, ook wel Geweldloze Communicatie, Nonviolent Communication (NVC), ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg.  

Er ging een wereld voor mij open.  Ik kon via de taal van Verbindende Communicatie verbinding maken met mijn binnenwereld. Na de introductietraining ben ik verder gaan leren.

Een jaar lang, iedere maand voor het jaartraject op en neer naar België……… dat was een cadeau aan mezelf.   Daarna volgden diverse workshops, cursussen en diverse trainingen onder andere train de trainer, in mijn reis in de Verbindende Communicatie.  De eerste paar jaren was het deelnemen aan de trainingen enkel voor persoonlijke groei. Leren, oefenen, vallen en opstaan, worstelen en spelen met Verbindende Communicatie. Later ontstond het verlangen om het gedachtegoed te gaan delen, om hier trainingen in te gaan geven. In 2019 heb ik me daadwerkelijk aangemeld voor een assessment traject om geregistreerd trainer NVC te worden.  Ik neem hier alle tijd voor.

Wat betekent Verbindende Communicatie voor mij?

Een manier om verbinding te maken met mijn binnenwereld. Om me uit te drukken, om te rouwen als het even niet lukt. Met mildheid en compassie naar mezelf en naar de ander. Om te vieren als ik verbinding met mezelf en met een ander ervaar. Ruimte voor (zelf)empathie. De nadruk ligt voor mij op verbinding.

 

Kortom,  mijn hart gaat dansen en mijn bloed gaat stromen van Verbindende Communicatie. Het is een onderdeel van mijn leven en van mijn werk geworden. 

Wat leeft er in mij, wat leeft er in jou en hoe kunnen we elkaars levens verrijken. Dat is in het kort waar Verbindende Communicatie voor mij over gaat.

 

 

Particulier tarief tussen €350 en €550 incl btw. Je kiest zelf een bedrag hiertussen, afhankelijk van wat je kunt bijdragen.

Als geld de reden is om niet deel te nemen, vraag ik je contact met me op te nemen. Ik kijk graag samen met je naar een oplossing.

 

Verloopt je aanmelding en betaling via je werkgever, dan is het €800 excl btw.

Inschrijven voor deze training kan via onderstaande knop

Heb je vragen over deze training?

Bel dan gerust even of vul dan onderstaand contactformulier in.